• Italië specialist
  • Persoonlijk reisadvies
  • Géén verborgen kosten
  • SGR deelnemer

Als u zelf zoekt en boekt of u laat adviseren door Villa Italia

Als u bij ons een accommodatie boekt dient u met enkele zaken rekening te houden. Die vindt u hieronder terug.

Foto’s en informatie over ons aanbod

Wij doen uiteraard ons best iedere accommodatie zo goed mogelijk weer te geven volgens het principe ‘what you see is what you get’. Maar natuurlijk kan het voorkomen dat iets onduidelijk is of dat u bepaalde informatie niet kunt vinden. Mocht dat het geval zijn of heeft u ergens vragen over, schroom dan niet contact met ons op te nemen.

De foto’s op onze website geven een algemene indruk van de accommodatie en zijn niet altijd representatief voor ieder specifiek appartement. Aan de foto’s kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Wij beschikken over meer foto’s per accommodatie dan gepubliceerd, vaak ook van elk appartement. Als u dat wilt, dan sturen wij deze foto’s met alle plezier naar u toe.

In de zomer kent Italië ook perioden van grote droogte. Soms krijgen accommodaties dan met waterrantsoenen te maken, waardoor de tuin niet gesproeid mag worden. Het gevolg hiervan is dat de grasvelden niet zo groen zijn als u zou verwachten of zoals op de foto’s te zien is.

Als u een accommodatie voor een bepaalde periode selecteert ziet u iets tussen haakjes staan, bijvoorbeeld (4+2; BG). Het eerste getal staat voor het aantal vaste bedden in een slaapkamer. Het tweede getal staat voor het aantal sofabedden, die vaak in het woongedeelte staan. Het zegt echter niets over de mogelijkheid om bijvoorbeeld een bed bij te plaatsen. Deze informatie kunt u op de accommodatiepagina vinden onder het kopje ‘Services’.

De vermelding achter de interpunctie (de puntkomma) geeft aan op welk niveau de entree van een appartement is gesitueerd. BG staat voor begane grond, dit wil echter niet zeggen dat het appartement geheel op de begane grond ligt. Het kan ook verdeeld zijn over een begane grond en een eerste verdieping, of geheel liggen op de eerste verdieping (redelijk uitzonderlijk). Het spreekt verder voor zich wat 1ste, 2de en 3de betekent. Let op: staat er achter de interpunctie geen verdieping vermeld, dan kan er bij de boeking geen dwingende wens van verdieping opgegeven worden. Ter plaatse krijgt u een appartement toegewezen gelegen op de BG of een andere verdieping. Wel kunt u uw voorkeur bij uw boeking doorgeven, dan wordt daar in de regel door eigenaren wel rekening mee gehouden.

De boekingskalender

De beschikbaarheid zoals aangegeven op de website is een betrouwbare indicatie. Maar het is een momentopname. Met verreweg de meeste accommodaties wordt onze boekingskalender automatisch gesynchroniseerd. Wel zijn wij afhankelijk van onze Italiaanse partners. Zij dienen hun boekingssysteem en ons systeem als wij niet automatisch synchroniseren, uiteraard wel goed bij te houden. Het kan dus helaas voorkomen dat de door u gewenste accommodatie reeds geboekt is. Wij zullen dan proberen samen met u een alternatief te zoeken dat aan uw wensen voldoet.

Kenmerken en kosten van een accommodatie

Onder het kopje ‘Kenmerken & voorzieningen’ ziet u in één oogopslag wat er allemaal aanwezig is in de accommodatie. Onder het kopje ‘Services’ kunt u zien of eventuele kosten inclusief, exclusief of optioneel zijn. Indien de kosten variabel zijn per appartement, dan worden deze zichtbaar indien u het gewenste appartement voor een bepaalde periode selecteert. Klik dan op de link ‘Extra kosten’.

De toeristenbelasting varieert per seizoen en wordt ook regelmatig aangepast. Wij doen ons best u de meest actuele informatie te verstrekken, maar het is mogelijk dat de hoogte of duur ter plaatse is gewijzigd.

Onze boekingskosten bedragen € 25,–. Deze worden eenmalig toegepast, dus als u voor dezelfde vakantieperiode in delen bij ons boekt, bent u niet telkens € 25,- kwijt.

Naar Italië op vakantie

In Italië dient u uit te gaan van de Italiaanse standaard. Dat betekent dat u er rekening mee dient te houden dat de Italiaanse mentaliteit anders is dan de Nederlandse en dat de Italianen bijvoorbeeld wellicht niet altijd even punctueel zijn als u zou willen. Ook is er in veel accommodaties bijvoorbeeld wel wifi aanwezig, maar de verbinding is vaak minder snel en stabiel dan in Nederland. Het is mogelijk dat de stroom plotseling uitvalt. De kans is groot dat de verhuurder hiervan niet op de hoogte was en er weinig aan kon doen.

De (keuken)inventaris van een accommodatie is in principe toereikend voor het maximum aantal personen dat staat aangegeven maar is in sommige gevallen een stuk minder uitgebreid dan u thuis gewend bent. Mocht u willen weten of er bepaalde zaken aanwezig zijn, informeer dan even bij ons. Mocht u ter plaatse iets missen of er is onvoldoende voor het maximum aantal personen, dan kunt u ook altijd even navragen bij de eigenaar of de receptie of ze het aan kunnen vullen.

Houd u er rekening mee dat de temperaturen in Italië in de zomer in het algemeen hoger zijn dan in Nederland. Hierop zijn de meeste accommodaties gebouwd, waardoor het binnen meestal redelijk koel blijft. In de andere seizoenen kan dit echter betekenen dat het binnen wellicht wat kouder is dan u zou verwachten. Airconditioning is niet standaard in iedere accommodatie aanwezig en soms alleen in enkele ruimtes. Ook is het mogelijk dat er extra kosten verbonden zijn aan het gebruik van airconditioning of verwarming. Indien dat het geval is, staat dat op de website vermeld bij ‘Services’ op de accommodatiepagina.

Veel accommodaties beschikken over een zwembad. De meeste zwembaden zijn buiten het seizoen (medio september tot medio april) vaak niet of beperkt open. Medio april worden de meeste zwembaden geopend, met dien verstande dat door slecht weer de opening van een zwembad vaak wordt uitgesteld. Wilt u weten of een zwembad gegarandeerd open is tijdens uw verblijf, vraag het ons gerust. Ook gelden er voor het gebruik van zwembaden soms specifieke regels, zoals het verplicht dragen van een badmuts. Het zwembadwater kan chloor of zout bevatten of een combinatie daarvan. Als u hier meer over wilt weten, informeer dan even bij ons.

Een typisch kenmerk van een vakantie op het Italiaanse platteland is dat het laatste stukje weg naar een accommodatie vaak een onverharde weg is. De lengte varieert van enkele honderden meters tot enkele kilometers. In de regel zijn deze wegen goed begaanbaar, maar hevige regenbuien kunnen de staat van deze wegen snel verslechteren. En gaat u met een sportauto? Informeer dan bij ons of een accommodatie daarmee bereikbaar is. Mocht u vragen hebben over de staat van de toegangsweg dan kunt u die altijd aan ons stellen.

In de regel zijn de autosnelwegen, zeker de tolwegen, van goede kwaliteit. Maar secundaire en lokale wegen zijn soms van zeer slechte kwaliteit. Het zijn lappendekens van asfaltreparaties vaak met gaten, de zogenaamde ‘buche’. Ook kunnen wegen, met name in kustregio’s (b.v. Ligurië) en rond de Italiaanse meren, erg smal en kronkelig zijn, zodat soms extra gestoken moet worden om een bocht te nemen. Ook elkaar passeren kan een uitdaging zijn en lijken steegjes te smal om met de auto door te komen. Als u dat eng en vervelend autorijden vindt, neemt u dan met ons contact op om over de situatie van de wegen rond een accommodatie te vernemen.

Agriturismo’s liggen op het platteland en u moet er daarom rekening mee houden dat er waarschijnlijk veel insecten zijn. Als de accommodatie niet beschikt over horren, dan biedt een klamboe of een anti-insectenwerend middel vaak uitkomst. Ook kan het zijn dat er ’s nachts honden blaffen, aangezien de meeste boerderijen een hond als waakhond houden.

In Italië zijn veel tolwegen. Wij raden u aan met creditcard te betalen, dat scheelt u vaak veel wachttijd. Ook is er in Italië veel radarcontrole op snelwegen maar vooral ook binnen de bebouwde kom. Houd u daar rekening mee. De bekeuring komt, ondanks de Italiaanse bureaucratie, bij u in Nederland op de deurmat.

Verdere vragen?

Als u bepaalde zaken belangrijk vindt tijdens uw vakantie, informeer daar dan van tevoren even naar bij ons. Op dat moment kunnen we nog informeren of kijken of we iets voor u kunnen regelen. Op het moment dat u al op uw vakantiebestemming bent, wordt dat een stuk lastiger.

Voor vragen kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Villa Italia nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe Italiaanse vakantievilla’s, aanbiedingen, last minutes en tips van Villa Italia!